Z kodem KAWYLYK5 zniżka 5% na pierwsze zakupy! (Kod rabatowy nie łączy się z innymi promocjami oraz zestawami!)

Kawa ziarnista 250g Salwador Pacamara Natural Anaerobic- Hard Beans

dd549de7cddc22804e7e9ba16adfea20.png
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 47,00 zł 54,00 zł 47.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Data palenia: 07.10.2021

Profil sensoryczny : czekolada - migdały - pomarańcze

INFORMACJE:

Kraj: Salwador

Region: Usulutan
Odmiana botaniczna: Pacamara
Wysokość upraw: 1600 m n.p.m.
Obróbka: natural, Anaerobic

Kawa jakości speciality wypalana przez palarnię Hard Beans Coffee Roasters.

Gilberto Baraona był głową rodzinnej firmy z ponad 130-letnią tradycją produkcji kawy speciality. Firma ta skupia obecnie 5 plantacji, firmę zajmującą się obróbką i eksportem surowca, a także firmę budującą młyny dla innych plantatorów. Wszystkie gospodarstwa znajdują się w regionie Usulutan, w południowo-wschodniej części Salwadoru, na zboczach wulkanu Tecapa, między 1200 a 1550 m n.p.m.

 

Kawy z tej plantacji otrzymały aż 5 nagród w konkursie Cup of Excellence.

 

Całe zbiory ze wszystkich plantacji są obrabiane w młynie Tecapa zlokalizowanego nieco poniżej plantacji Los Pirineos, na wysokości 1400 m n.p.m., na wulkanie, od którego wzięła swoją nazwę. Młyn ten został zbudowany między dwiema górami, co zapewnia stały wiatr przechodzący z jednej strony na drugą. Natomiast górski korytarz biegnący ze wschodu na zachód sprawia, że każdego dnia krzewy pozyskują mnóstwo światła, idealnego do uprawy wiśni kawowca.

 

Diego i Fabiola, dzieci Gilberta, niedawno przejęły działalność ojca, który tragicznie zmarł na COVID w czerwcu 2020 roku.

 

Ten zbiór Pacamary został poddany obróbce beztlenowej. Po zbiorach dojrzałe wiśnie są umieszczane w zamkniętych beczkach w komorze chłodniczej w temperaturze 16 stopni Celsjusza. Kawa jest fermentowana w tym środowisku przez 72 godziny, a pH zawiesiny fermentacyjnej jest mierzone w celu zachowania powtarzalności i wysokiej jakości. Finalnym etapem obróbki jest suszenie na podwyższonych łożach, aż ziarna osiągną 11% wilgotności.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl